Norrköping Horse Show – visst låter det flott. Och så är det när man kommer till tävlingarna hos Claes och gänget på Åby. Men samtidigt möts man av det folkligt trivsamma och en intim stämning där anslaget är helt igenom vänligt. Redan ute på parkeringen känner man den genuina atmosfären och noterar tacksamt det fina bemötandet.
Inget av detta hindrar dock att upplägget  är helt igenom proffsigt.

Varför tar jag upp detta? Jo, för att  många av Sveriges tävlingsarrangörer idag verkligen bemödar sig om att presentera en kombo av hög proffsighet – och känslan av folkfest.
Man bjuder verkligen till med högklassiga arrangemang vad gäller underlag, banbyggnad, uppstallning, restaurangfaciliteter – och inte minst hängivna medarbetare på alla nivåer. Respekt alla ni där ute!

Åter till Norrköping och första helgens show  där det bjöds klasser från 1.20 upp till 1.45. Därtill en liten teaser på söndagen då 13 fyraåringar fick prova vingarna över 1 meter i för dem tuff miljö. De flesta skötte sig utmärkt.
Som inbiten SSOC-are var det roligt att se många av medlemmarnas fina hästar i så gott som alla klasser. Jag tycker allt att vi ska vara mäkta stolta över vad vi hästägare har att visa upp. Likaså noterade jag många skickliga ryttare som lotsade våra hästar med den äran.

Klurar på om inte vi alla tillsammans är på riktigt rätt väg. Återväxt över hela linjen. Gott så. Visst kan det hända små förtretligheter här och där på Peter Lundströms sinnrika banor men det är precis vad som behövs för att utvecklingen ska gå framåt.
Som en hästägarkollega med rötter i fotbollen brukar gaska upp stämningen med när det är lite uppförsbacka: GLVP – gilla läget och var positiva!

Nu är det strax dax för Norrköping 2, elitshow med bl.a succéinslaget 7–star. Den tillställningen missar jag inte för allt smör i Småland. Det tycker jag att ni inte heller ska göra goa SSOC–are.

Ebba von Essen